Az Ön partnere a fejlesztésben

Szolgáltatás

 • Anyag

  Már a megfelelő anyag kiválasztásával eldől a projekt sikere vagy kudarca. Vegye fel velünk a kapcsolatot már a termékfejlesztés kezdeti szakaszában, és állítson bennünket kihívás elé — mi megtaláljuk az Ön számára a megfelelő műanyagot.

 • Megvaló-
  síthatóság

  Előzetesen le kell szögezni, hogy nem minden termoplasztikus műanyaggal lehet egyidejűleg minden feldolgozási eljárást és végeredményben minden terméket megvalósítani. Ezen kívül a feldolgozás jelentős befolyással bír a projekt megvalósítására, ill. döntő jelentőségű a termék szempontjából. Éppen ezért különösen fontos, hogy már előzetesen meghatározásra kerüljön, hogy melyik polimerrel és melyik eljárással lehet a kívánt projektet/terméket megvalósítani.

 • Újrahasznosítás

  Az újrahasznosítás a műanyaggyártás egyik legátfogóbb témája. A termékek újrafelhasználásra történő előkészítésétől a hulladéktermelés csökkentéséig terjed. Az újrahasznosítás azonban azt is jelenti, hogy elgondolkodunk az összetevők jövőbeni hatásairól. Ez a téma rendkívül fontos a piac követelményeinek és a CO2-mérleg irányelveinek teljesítéséhez.

 • Mérnöki szolgáltatások

  Ahhoz, hogy korán fel lehessen ismerni, melyik alapanyagból lehet a projektet megvalósítani, célszerű már az elején kompetens szakembert bevonni a folyamatba. Ez partner aztán az ötlettől a kész termékig végigkíséri a folyamatot, természetesen a megvalósíthatósági és laborelemzések során is támogatja Önt. Fontos, hogy „win-win” helyzet álljon elő, mert a projektet csak így lehet célirányos mérnöki szolgáltatások keretében a gyakorlatban is megvalósítani.

 • A termékek megtervezése

  Az Ön terméke, ill. ötlete műszaki feltételeken alapul. Ahhoz, hogy ez a megfelelő feldolgozási lehetőségek, például fröccsöntés, extrudálás vagy 3D nyomtatás keretében megvalósítható legyen, az alkatrészeket és a szerszámok geometriáját megfelelően meg kell tervezni. További fontos befolyásoló tényező a megfelelő műanyag alapanyag kiválasztása. Ezért jó, ha az Ön ismereteit már a projekt korai stádiumában kompetens partner támogatja, aki ötletét Önnel közösen, lépésről lépésre átülteti a gyakorlatba és megvalósítja.

 • Fröccsöntő
  szerszámok

  Egy projekt lebonyolításához nem mindig a legdrágább szerszámokra van szükség. Beszélje meg velünk ötletét, hogy a szerszámmal szemben támasztott követelményeket összefoglalhassuk belőle. Az együttműködésbe szívesen bevonunk további partnereket is, például szerszámkészítőket, tapasztalt feldolgozókat vagy akár számítógépes modellezéssel (MoldFlow) foglalkozó szakértőt.

 • Funkció-integráció

  Amióta csak léteznek műanyagok, az alkatrészek több funkciója egyetlen feldolgozási lépésben megvalósítható. Ezek egyrészt az alkatrészekre, másrészt az anyagra vonatkozóan kombinálhatóak. Ezek lehetnek bepattanó kötéssel rögzített burkolatelemek vagy fém rögzítésű alkatrészek, amelyek szerkezetüknél fogva nagyon speciális formatervezést igényelnek, hogy céljuknak megfelelhessenek. Ezeket az alkalmazásokat továbbá gyakran olyan anyagokkal valósítják meg, amelyek hő- vagy elektromos vezetőképességgel is rendelkeznek. Fontos, hogy előzetesen pontról pontra meghatározásra kerüljön, hogy az egyes alkatrészeknek milyen funkciókkal kell rendelkezniük és milyen követelményeknek kell megfelelniük.

 • Folyamatok

  A műanyagból készült alkatrészek előállításához az extrúdernél és a fröccsöntő gépnél plusz szerszámnál mindenképpen többre van szükség. Előtte és utána gyakran nagyon bonyolult és komplex folyamatok mennek végbe. Ide tartoznak például a logisztikai, szállítási, tárolási, előkészítési, szárítási, utókezelési és csomagolási folyamatok. Fontos, hogy egy adott folyamat zökkenőmentesen kövesse a másikat, és az egyes csatlakozási pontok, például a gyártás és a minőségellenőrzés gond nélkül működjenek és össze legyenek hangolva egymással.

 • Prototípusok

  Komplex, elsősorban drága projektek esetén a gyakorlatban célszerű a megvalósíthatóságot és a kivitelezés esetleges problémáit prototípusok előállítása segítségével modellezni. Erre különféle megközelítések léteznek. Ezek a modellezéstől a 3D-s nyomtatáson át a saját prototípus kifejlesztéséig terjednek. Szívesen bocsátjuk rendelkezésre a megfelelő eljárásokat és támogatjuk Önt a prototípus elkészítésében.

 • Kompaundálás

  A termoplasztikus polimerek alaptulajdonságai bizonyos alkalmazásokhoz néha nem elegendőek. Ezért a kompaundálás nyújtotta lehetőséget a műanyagok speciális adalékanyagokkal, töltő-, ill. erősítő anyagokkal és színezőkkel történő testre szabására használják, aminek segítségével az ügyféligények messzemenően, testre szabottan kielégíthetők. A kompaundálásnak köszönhetően fontos tulajdonságok, például a szilárdság, a tűzállóság, a hő- vagy elektromos vezetőképesség valósíthatóak meg.

 • Laboratórium

  A műanyag granulátumok és a termékek, alkatrészek minőségét ellenőrizni és biztosítani kell. A cég saját laboratóriumának köszönhetően a tesztek bécsi helyszínen, akár az Ön jelenlétében is elvégezhetőek. A fizikai és kémiai elemzésekre szolgáló mérőműszerek lehetővé teszik a műanyagok minőségének a feldolgozás előtti ellenőrzését. Így egyfelől biztosíthatóak a termék tulajdonságai, másfelől elemezhetőek a nem kívánt folyamatok és a hibajelenségek.

 • Képzések,
  szemináriumok

  A Plastoplan újszerű betekintést tud nyújtani Önnek a műanyagok világába. Képzések, brainstorming vagy testre szabott szemináriumok keretében közösen képesek vagyunk új ötletek kidolgozására és abból levezetve új projektek megvalósítására.

Egy jó ötletből sok feladat adódik, amelyek megoldásában támogatjuk Önt, legyen szó a megvalósíthatóságról, a költségekről vagy a gyártási folyamatról. Melyik polimer felel meg a speciális követelményeknek, mely szabványokat kell figyelembe venni, mik a fölösleges költségnövelő tényezők és melyik feldolgozási folyamat a megfelelő?

A Plastoplan-t, mint neves műanyagszakértőt, vonja be már a kezdetektől fogva termékfejlesztési folyamatába, és profitáljon szakembereink sokéves tapasztalatából. Mi úgy ismerjük a polimerek világát, ahogy senki más – legyen Ön is a partnerünk!